Inuyasha

Prevedeno na Srpski HD

Tip: TV
Broj epizoda: 167
Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija, Komedija, Magija, Shounen
Studio: VIZ Media
Godina: 2000-2004.
Prevod: AnimeGirl
Encoding i Sinhro: Anime Srbija TIM

Priča počinju Inujašinim begom s Draguljem četiri duše iz sela. U begu ga ustreli sveštenica zvana Kikio za stablo. Nesposoban da se pomakne, Inujaša ispusti dragulj i izgubi svijest.
U modernom Tokiju živi obična devojka Kagome Higuraši. Sa njom u kući žive i njen deda, majka i mlađi brat. Kao i svi tinejdžeri, i ona je živahna, sanjiva i ne brine se o budućnosti, ali je i marljiva učenica u školi. Jednog dana u bunaru u hramu slučajno upadne u vremenski portal i stigne u Japan u srednjem vijeku. Tamo ju je našao demon koji je želeo da se domogne Dragulja i ubije Kagome. Pošto je bio prejak da bi se Kagome sama odbranila, oslobodila je Inujašu, kog je ona strela i posle 50 godina i dalje držala za stablo. On je ubio demona, ali je hteo ubiti i Kagome. 
Tada se naišla sveštenica Kaede i stvorila čarobnu ogrlicu Inujaši oko glave i kada bi Kagome rekla "Sedi!", ona bi mu zabila glavu u zemlju. Pošto je Dragulj raznesen i krhotine raznete po čitavom Japanu, Inujaša je primoran da sarađuje sa Kagome, jer ona može da oseti Dragulj.Više na MyAnimeList.net


More info